El Celler

Vous êtes ici

La elaboración de vino en el Castillo Perelada está documentada ya desde la Edad Media, tal y como lo atestiguan varios documentos y pergaminos de la época que se conservan en la biblioteca. Cuando Miguel Mateu compró este conjunto monumental en 1923 uno de sus principales objetivos fue la revitalización de esta tradición vitivinícola, una tradición que hoy se encuentra más viva que nunca y que ha incorporado la más moderna tecnología para elaborar unos vinos que sacan el máximo partido de los matices de los suelos y viñedos del Empordà.

El Celler

Perelada ha vist sempre reconeguda la seva aposta per la qualitat a través de la gran acceptació que tenen els seus vins a nivell internacional. Els anys 60, l’èxit al Regne Unit del llavors anomenat “Champagne Rosat de Castell Peralada” fou la causa per la qual els productors d’escumosos de la regió francesa de Champagne van recórrer davant dels tribunals per obtenir l’exclusiva en l’ús del nom de la seva denominació. I ho van aconseguir, per la qual cosa les altres regions van haver de buscar denominacions alternatives. En el cas espanyol, això va donar lloc al naixement de la D.O. Cava. En qualsevol cas, lluny de perjudicar a Perelada, el conflicte va suposar una beneficiosa publicitat gratuïta per al celler.

Al llarg de les dècades, els vins de Perelada han tingut l’honor de ser seleccionats per a banquets oficials d’indubtable rellevància històrica, com el de la coronació de S.M. el Rei Joan Carles I, el de la boda dels Prínceps d’Astúries o els de les visites dels presidents d’Estats Units Dwight Eisenhower, Richard Nixon i Gerald Ford. 

Com és natural, els interessos de Perelada es van centrar des dels seus principis en la D.O. Empordà. És en aquesta àrea vitivinícola on el celler ha anant procedint regularment a l’adquisició de noves vinyes i a la plantació selectiva de diferents varietats de raïm, basant-se sempre en la investigació duta a terme per un expert equip de viticultors i enòlegs.

La compra el 1979 d’un celler a Vilafranca del Penedès, centre neuràlgic de la DO Cava, va permetre a Perelada ampliar la seva capacitat de producció i situar-se entre els principals elaboradors d’aquest vi.

Els vins de Peralada han estat mereixedors de multitud de premis en concursos nacionals i internacionals. En aquest sentit, les tres medalles d’or i dues de bronze conquerides a la V Sélection Mondiale des Vins, Alcool et Liqueurs de París el 1967 van marcar un dels moments clau de la història del celler. Però ha estat els últims anys quan els vins de Perelada s’han situat entre els més premiats d’Espanya gràcies a les medalles guanyades en certàmens com el Concurso Internacional de Vinos Bacchus, La Nariz de Oro, Vinalies Internationales, Challenge International du Vin, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine & Spirit Competition, Decanter World Wine Awards i Mundus Vini.

La terra marca

Coneix la heterogeneïtat de les terres de l'Empordà