Reintroducció de la cigonya blanca al Castell Perelada

Vous êtes ici

Perelada Vinos y Cavas forma parte del Grup Peralada. El holding empresarial de la familia Suqué Mateu hace a través de su fundación un importante esfuerzo de inversión en actuaciones de Responsabilidad Social Corporativa.

Reintroducció de la cigonya blanca al Castell Perelada

La primavera de 1998, una parella de cigonyes va niar amb èxit per primer cop als jardins del Castell de Peralada. Era el resultat d’un esforç que havia començat tres anys abans, quan la família Suqué Mateu va iniciar un projecte per aconseguir que aquestes emblemàtiques aus s’instal•lessin als jardins del castell. 

Amb l’ajuda del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, al Castell de Peralada es va posar en pràctica el mateix sistema de reintroducció que s’estava emprant a aquesta àrea protegida, la qual cosa va suposar una inversió inicial de 40.000 euros destinada a l’adequació dels jardins. Des de llavors, la nostra colònia de cigonyes ha crescut any rere any. A l’actualitat, unes 30 parelles crien aproximadament una cinquantena de polls cada any.  

Gràcies a aquest projecte de reintroducció, la població de cigonyes s’ha consolidat a Girona, on aquestes aus eren històricament poc abundants.

Perelada ret homenatge amb els seus vins Cigonyes a aquests peculiars inquilins. Són uns vins basats en varietats autòctones que celebren l’èxit d’aquest programa de reintroducció. 

Vegi els vins Cigonyes Castell Perelada.

La terra marca

Coneix la heterogeneïtat de les terres de l'Empordà